Oxfilé med ljummen sallad

Oxfilé med ljummen sallad

Av: Anders Lindén

Från: Forma Kroppen

14 ingredienser

Ingredienser

  • 400 g oxfilé
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 0,5 avokado
  • 1 morot
  • 1 dl cashewnötter
  • några drag parmesan
  • 0,5 äpple
  • 1 dl kidneybönor
  • 1 dl ruccolasallad / bladspenat
  • ca 3-4 msk balsamvinäger
  • några nypor citronpeppar
  • salt (några nypor)
  • 4 msk olja

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet, stek på hög värme i 1 minut per sida. Sätt in köttet i ugnen på 200 grader i ca 10 min. Skiva grönsakerna
  2. Ta ut köttet och låt det vila under folie i ca 10 minuter.
  3. Fräs upp morötter, bönor och lök i olja. Häll balsamvinäger över grönsakerna. Lägg upp i en skål, blanda i avokado, äpple, nötter och ruccola.
  4. Skäre upp köttet i skivor och servera med den ljumna salladen.