Mossmansteak m chili- o potatisgratäng, mynta o fikonsalsa

4

Du behöver

  • 800 g känguru eller biff

Gratäng:

  • 1 msk finhackad chili
  • 10 stora potatisar
  • 2 pressade vitlökar
  • 1 pressad citron
  • några msk olivolja

Mynta och fikonsalsa:

  • 6 färska fikon
  • 1 msk hackad mynta
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • balsamico

Marinad till kött:

  • 2 msk honung
  • 2 msk sweet chili
  • 0,5 dl soja
  • 1 tsk röd curry
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 vitlökar

Gör så här

  1. Rör ihop marinaden och lägg ner köttet där i ca 2 timmar.
  2. Finskiva potatisen. Blanda ihop citron, vitlök, chili och olivolja med
  3. Salt och peppar.
  4. Grovhacka fikonen, hacka löken, skala och grovhacka äpplet. Hacka
  5. Chilin. Blanda allt i en bunke. Smaka av med balsamico. Ev lite salt i.
  6. Köttet. Hetta upp pannan rejält. Bryn köttet på alla sidor och in med det i en ugn på 175 grader i ca 7-8 min.
  7. Det är viktigt att sedan ta ut köttet och låta det vila i folie, annars blir köttet torrt. Låt det vara i folie i ca 10 min.
  8. Färdigt att servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept