Köttbullar à la outback med tomatsås och pasta

4

Du behöver

  • 800 gr nötfärs
  • 50 g soltorkade tomater
  • 2 msk grönpeppar
  • 200 g fetaost
  • 1 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 hela gula lökar
  • Tomatsås:
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk röd curry
  • 1 msk yoghurt
  • honung
  • vinäger
  • vitlök
  • spiskummin
  • salt
  • peppar
  • Pasta (modell helt valfril)

Gör så här

  1. Blötlägg ströbrödet i öl eller vatten.
  2. Finhacka och fräs upp lök och tomaterna.
  3. Låt svalna av och rör ner fräset i nötfärsen tillsammans med det blötlagda ströbrödet.
  4. Blanda ner äggen, grönpepparn och fetaosten.
  5. Bland väl.
  6. Rulla köttbullarna och fräs dem så att de får färg i en het panna.
  7. Lägg bullarna I en ugnfast form och kör cirka 15 minuter i ugn på 175 grader.
  8. Nu rockar vi på såsen.
  9. Hetta upp en kastrull med lite olivolja i botten.
  10. Fräs på curry, vitlöken, löken och spiskummin.
  11. Droppa i lite vinäger och honung efter smak och tycke.
  12. I med krossade tomater.
  13. Låt sjuda en stund.
  14. Smaka av med salt och peppar och eventuellt socker.
  15. Innan servering – vispa i yoghurten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept