Barramundi med mangosalsa och tandooripotatis

4

Du behöver

Till Fisken:

  • 4 st Barramundifiléer (det går lika bra med torsk)
  • rivet citronskal
  • saften av en citron
  • 2-3 msk olivolja

Till Salsan:

  • 1 mango
  • 0,5 rödlök
  • 1 avokado
  • 1 halv näve cocktailtomater
  • 1 msk finhackad chili
  • 1 tsk vitlök
  • 1 dl vindruvor
  • 2 msk vinäger
  • salt
  • peppar

Till potatisen:

  • 16 potatisar
  • 1 msk tandoori
  • 1 dl yoghurt

Gör så här

  1. Lägg fisken i den pressade citronen, olivoljan och det rivna skalet.
  2. Klyfta potatisen.
  3. Rör ner tandoorin i yoghurten och blanda med potatisen.
  4. In i ugnen på 175 grader i 20 min.
  5. Vänd på potatisen då och då, så att den får fin färg.
  6. Grovhacka alla ingredienser, utom vindruvorna, i lagom nonchalanta bitar.
  7. Hetta upp en stekpanna.
  8. Lägg i alla hackade ingredienser utom avokado och vindruvorna – dem väntar vi med.
  9. Rör runt och smaka av med salt, peppar och vinägern.
  10. Fräs i några minuter.
  11. Vänd ner vindruvor och avokado.
  12. Hetta upp stekpannan och fräs fisken,
  13. Minuter på varje sida (beroende på vilken fisk man valt).
  14. Servera, njut och tyck om varandra!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept