Ankans salsa på kikärtor

Du behöver

  • 100 g kikärtor (kokta)
  • 0,5 hackat äpple
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 dl cocosmjölk
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk hackad lök
  • 8 skivor gurka
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 tsk riven ingefära
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med att skiva gurkan. Pressa på citronsaft och häll på ingefäran.
  2. Salta och peppra, låt stå 10-12 min.
  3. Fräs upp löken och ingefäran.
  4. Häll ner cocosmjölken och låt koka ner ca 5-9 min.
  5. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  6. Grov hacka kikärtorna och häll ner i cocosmjölken.
  7. Häll i äpple och lägg upp allt på de marinerade gurkskivorna, färdigt att servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept