Ankans kyckling med ljummen sallad

Ankans kyckling med ljummen sallad

Ankans kyckling med ljummen sallad

Av: Anders Lindén

15 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 2 färdigmarinerad kycklingfilé
  • sallad, ljummen
  • 2 rödbetor
  • 2 morötter
  • 2 kronärtskocksbottnar
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 gurka
  • citronskal, några "riv"
  • sallad
  • 0,5 krm solrosskott
  • parmesan, några riv
  • olja, några msk
  • Vinäger, några msk
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt på stekpannan och vattnet samtidigt. Stek kycklingfilerna kort på hög värme, så att filérna har fått färg ,släng in dem i ugnen på 150 grader i ca tio minuter.
  2. Hacka morötter och rödbetor i stora bitar, koka lätt (ca fyra minuter) så att de inte förlorar sin krispighet. Skala och hacka gurka och rödlök , hacka kronärtskocksbottnarna plus salladen. Riv citronskal.
  3. Blanda en dressing av olja, vinäger, citronskal, salt och peppar, häll över de kokta grönsakerna. Mixa ihop morötterna och rödbetorna med de hackade grönsakerna plus solrosskotten. Hyvla över parmesan över både sallad och kyckling.
  4. Mycket gott!!!