Vårkyckling med fikon och äpplen

1h 15 min
4
Vårkyckling med fikon och äpplen
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

Helstekt vårkyckling med god fyllning på äpplen och fikon. Servera den med ugnsrostad potatis och svartrötter.

5 mars 2008
Visa mer
1h 15 min
4

Du behöver

Kyckling:

  • 4 st vårkycklingar
  • 2 st röda äpplen
  • 3 st fikon
  • 2 st schalottenlökar
  • thaibasilika
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Sås:

  • 1 st röd lök
  • 1,5 dl sherryvinäger
  • 4 dl hönsbuljong
  • salt
  • peppar
  • lagerblad
  • smör

Rostade rotsaker:

  • 400 g mandelpotatis
  • 10 st svartrötter
  • grovt salt
  • peppar
  • rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 garder. Fräs schalottenlök, äpplen och fikon i smör. Krydda med svartpeppar och basilika.
  2. Fyll kycklingen med fräset, bind upp den och stek i ugnen på 175 grader i cirka 35 minuter.
  3. Sås: Koka ur plåten med buljongen och fräs sedan finhackad lök i smör. Slå i vinäger, buljong och kryddor.
  4. Koka och reducera tills 2/3 återstår, krydda och servera.
  5. Höj ugnens temperatur till 200 grader. Tvätta potatisen och dela den i fyra delar. Skala svartrötterna noga och dela dem på längden. Krydda med salt, peppar och rosmarin och rosta sedan i ugnen i 200 grader cirka 25-35 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept