TV-Anka på italienskt vis

4

Du behöver

  • 2 st ankbröst
  • 2 st mjöliga äpplen
  • 2 dl små svarta delikatessoliver
  • 1 dl tärnad rökt skinka
  • 2 msk russin
  • 3 cl grappa
  • kaneldoftande olivolja (annars vanlig)
  • 100 g parmesanost
  • 20 st pecannötter
  • frissé-, mache- och endivesallad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Bryn brösten i sitt eget fett.Stek långsamt i ca 180° i ugn 10-12 min.
  2. Fräs skinkan i resterande fett och tillsätt oliver och äpplen i tärningar sist. Äppelbitarna ska börja bli mosiga. Ta genast bort pannan från spisen och häll i en bunke. Blanda med russin och smaksätt med olivolja, grappa, salt och peppar.
  3. Rosta nötterna i ugnen. Tvätta och plocka sallad. Skär sedan ankbröstet tunt på stor tallrik och lägg ut som en solfjäder. Servera äppel-olivröran. Strö över sallad, nötter och riven parmesan. Krydda rejält med grovmalen svartpeppar och havssalt. Njut med vitt bröd till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept