Tandoorikyckling

3h 55 min
4
Från Köket

Traditionellt är tandoorikyckling väldigt stark, men det här är ett lite mildare recept. Servera gärna med ris, citron och naanbröd.

12 november 2007
Visa mer
3h 55 min
4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst med vingben (4 x 160 g)
  • olja att steka i

Marinad:

  • 4 dl yoghurt (naturell eller matlagnings)
  • 1 msk hackad mynta
  • 0,5 dl citronsaft
  • 2 tsk salt
  • 1 msk chilipeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk garam masala
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1,5 dl majsolja

Gör så här

  1. Blanda marinaden i en skål eller bunke och lägg i kycklingen. Den blir bäst om den drar över natten, men låt den åtminstone dra i 3-4 timmar.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Stek kycklingen i olja i en stekpanna och ställ sedan in pannan i ugnen för att laga färdigt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept