Savoykålsinbakad vildand med sötsyrlig sås

Savoykålsinbakad vildand med sötsyrlig sås
Foto: Jaktlust
Från Jaktlust

Vildand med sörsyrlig sås - Anders Levén kan konsten att laga vilt.

- Gör samma recept på ripa,rapphöna eller annan sjöfågel.
- Laktosfri grädde kan användas.
- Hoppa över brödet om du är glutenintolerant.

5 januari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st vildandsbröst
  • 100 g kycklingfärs
  • 1 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 4 st stora savoykålsblad (förkokta)
  • smör
  • Ev lite vitt bröd
  • Salt & peppar,
  • 4 dl oxfond eller sky kokt på skroven
  • 3 dl sirap
  • 2 dl balsamicovinäger
  • Lantchips eller pressad potatis

Gör så här

  1. Bryn brösten skin och benfria i smör på hög värme hastigt, stäng alla ytor och ge fin färg. Bröstet är rått inuti
  2. Färsen körs i matberedare med kniv, färs, ägg och salt först och sedan grädden i en fin stråle ner i maskinen. Ev lite vitt bröd om man vill att det skall bli lite stadigare
  3. Bygg nu paket av fina savoykålsbladfärs på båda sidor om det brynta bröstet som nu kryddas med salt och peppar. Slå ihop och pensla med smör. Vilas i ca 5-7 minuter då bibehålls saften bättre Bakas på plåt i ca 12-14 min i 200 °c värme.
  4. Innan man bygger paketet så kokas såsen ihop på spisen, i med allt och reducera, krydda med salt och peppar. Det blir ett söt syligt resultat, mycket gott. Vill man kan man använda en lite hackad chalottenlök i också. Servera det hela med chips eller pressad potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept