Ripa i paket med körsbärsås

4

Du behöver

  • 2 st ripor flådda men hela
  • 1 dl ankfett
  • 1 dl grovt salt
  • 6 blad spring roll pastery
  • 1 st liten fänkål
  • 4 skivor bacon
  • 1 st morot
  • enbär,rosmarin,salt och anchochili
  • 2 dl torkade körsbär
  • 1 msk rårörsocker
  • vatten
  • jungrusallad.olivolja

Gör så här

  1. Skär ut brösten och ta bort låren,skinnet skall bort på båda .Salta låren med grovsalt och låt dom dra i saltet minst i 3 timmar.
  2. Bryn brösten i smör väldigt hastigt,låt kallna fräs sedan strimlor av bacon,fänkål och morötter i sitt eget fett och låt även dom kallna krydda med färsk rosmarin ,krossade enbär och finhackad anchochili.
  3. Körsbären kokas upp med vatten socker krydas av med salt,och lite av ankfettet sist.
  4. Låren kokas sedan sakta på spisen i fettet tills dom blivit helt möra och det tar en 30 minuter på svag värme.
  5. Under tiden bygger man paket av dom lättstekta brösten med strimlorna på toppen och lindas tätt in i den tunna vetedegen,pensla med vatten och baka av i ugnen i ca 12 minuter i 200°C värme.
  6. Servera allt toppad med späd junfrusallad,körsbärsås i skål låret och ett paket uppskuret eller helt vilket man föredrar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept