Korv på vildand och gåslever

Från Nyhetsmorgon

En hemgjord korv fylld med vildand, fläskfärs, gåslever och kryddor.

Jens Dolks vintips
Duette Premium Pinot Noir 2009, Chile, art.nr 6602, 99 kr, 4 solar
Trevlig NV-pinot noir med mörk solmogen bärighet, plommon och jordgubbar, med ektoner och strävhet. Bra vinval till lite lättare kötträter.

Här finns recepten på resten av Anders middag med korv på vildand:

Sås


Pure


Sallad


13 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g andbröst
  • 400 g fläskfärs
  • 150 g potatis, kokt
  • 100 g anklever eller gåslever rå
  • 1 st gul lök, fräst
  • 1 st vitlöksklyfta, ev
  • 1 tsk mejram
  • Vitpeppar, nymald
  • persilja, hackad
  • salt
  • 1,51 dl Madeira

Gör så här

  1. Färsen blandas för hand och fylls i svintarm/fårtarm men hjälp av spritspåse.
  2. Knyt ihop i lagom storlekar.
  3. Picka med nål och lägg över natten i madeira.
  4. Stek sedan dessa i smör och krydda lite extra.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept