Fasangryta med ratatouille

Fasangryta med rattoillie
Foto: Jaktlust
Anders Levén ny
Anders Levén ny

Fasangryta med ratatouille

Av: Anders Levén

Från: Jaktlust

16 ingredienser

30 min

Nystekt fasan som bubblar i klassiska grönsaker à la France.

Ingredienser

portioner
  • 1 hel fasan plockad med skinn
  • smör
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Grönsaker

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tomater
  • 2,5 dl färsk svamp (trattisar/gul trumpetsvamp)
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 3 dl passerade tomater, färdigköpt
  • 2-3 dl vatten
  • färsk timjan och färska lagerblad
  • torkad körvel, oregano, körvel och basilika

Till servering

  • babyspenat

Gör så här

  1. Skär ner fasanen i lår och bröstbitar som en kyckling och bryn dom i en järngryta i olivolja och smör.
  2. Tillsätt skurna tomatbitar, lök och vitlök. Krydda med timjan och lagerblad.
  3. Rör om och tillsätt övriga grönsaker i tärningar.
  4. I med resten av kryddorna och slutligen dom passerade tomaterna plus vatten. Lägg på locket och låt det hela puttra i minst 15 minuter. Krydda med salt och peppar
  5. Servera med färsk spenat och kanske lite bondbröd. Här passar en flaska pinot noir till.