Fasangryta med ratatouille

30 min
4
Fasangryta med rattoillie
Foto: Jaktlust
Från Jaktlust

Nystekt fasan som bubblar i klassiska grönsaker à la France.

26 november 2009
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 1 st hel fasan plockad med skinn
  • smör och olivolja
  • salt och peppar

Grönsaker

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st färska tomater
  • 2,5 dl färsk svamp trattisar/gul trumpetsvamp
  • 1 st zuccini
  • 1 st aubergine
  • 3 dl passerade tomater färdigköpt
  • 2-3 dl vatten
  • färsk timjan och färska lagerblad
  • torkad körvel, oregano, körvel och basilika

Till servering

  • färsk babyspenat

Gör så här

  1. Skär ner fasanen i lår och bröstbitar som en kyckling och bryn dom i en järngryta i olivolja och smör.
  2. Tillsätt skurna tomatbitar, lök och vitlök. Krydda med timjan och lagerblad. Rör om och tillsätt övriga grönsaker i tärningar.
  3. I med resten av kryddorna och slutligen dom passerade tomaterna plus vatten. Lägg på locket och låt det hela puttra i minst 15 minuter. Krydda med salt och peppar
  4. Servera med färsk spenat och kanske lite bondbröd. Här passar en flaska pinot noir till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept