Salt kyckling i paket

4

Du behöver

  • 4 st stora kycklingbröst med skinn
  • 4 st stora tomater (skalade helst färska)
  • 8 st raka sardeller
  • 100 gr riven västerbottenost
  • 1 dl olivolja (extra virgin)
  • Salt, svartpeppar, en kvist rosmarin, torkad chili, krossad färsk vitlök
  • 4 st ark aluminiumfolie
  • 400 g bandspagetti
  • Salt, olivolja, peppar
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Ett sätt att få in sillsmaken och sältan i hela måltiden.
  2. Detta recept kan man förbereda på dagen för att lägga på grillen på kvällen.
  3. Man grillar eller steker ytorna (båda sidorna) på kycklingen i en panna och låter dessa kallna. Därefter byggs paketet: foliebiten fylls nu med kyckling som toppas med sardeller, kryddorna, osten och skuren tomat. Rippla sist på med olivolja och slut paketet, det skall vara en tät underdel (sömmen uppåt).
  4. Detta grillas på grillen eller i ugn beroende på var man är och har tillgång till.
  5. Det tar ca 25-30 minuter.
  6. Koka pastan sist och kyl av som vanligt, därefter värms den upp med lite grädde och kryddas då den upplevs som mycket krämigare. Smakerna kommer fram ur paketet och fungerar mycket bra ihop.
  7. Här passar en mycket kraftig röd italienare, till exempel Amarone (billigaste på Systembolaget Amarone della Valpolicella Classico 1997 22350, 99 kronor, reds anmärkning).
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept