1 vildsvinskinka med svål (hela skånken utan ben, nätad) 2.5 kg
2 hela nejlikor
1 gul lök, i bitar
0,5 purjolök, i bitar
1 morot, i bitar
0,5 flaska porter
malen kryddpeppar
vitpepparkorn
timjankvist
Griljering
1 dl svensk senap
1 msk krossade bruna senapskorn
1 dl sirap
1-2 msk majsstärkelse
1 dl ströbröd
Gör så här
Rimma skinkan själv, använd en spruta. Rimlag 1 liter vatten, 1 msk salt, 1 tsk fruktsocker. Spruta köttet och lägg i lagen ytterligare 3 dagar.
Lägg skinkan i en kastrull med kallt vatten och koka upp det hela.
Häll bort vattnet och skummet. Slå på nytt vatten, gärna kokande, precis så att det täcker skinkan.
Krydda med de övriga ingredienserna.
Allt kokas sakta, sakta ca 98 grader, gärna i kastrull i ugnen med locket på glänt tills skinkan nått ca 69 grader i kärntemperatur.
Ta ur skinkan och svåla av den.
Griljering
Blanda ingredienserna till griljeringen (utom ströbröd) och pensla på skinkan när den är varm. Det är viktigt att göra detta när skinkan fortfarande är varm för att undvika bakterietillväxt (vilket lätt händer när skinkan svalnar och värms igen).