Högrev och lammfärsspett

4

Du behöver

  • 400 g högrev
  • 80 g gul lök
  • 80 g morot
  • vitlök
  • salt
  • vitpeppar hel
  • lagerblad
  • 1 msk japansk soya
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk matolja
  • 200 g lammfärs
  • gräslök
  • persilja
  • basilika
  • vitlök
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Högrev
  2. Skär köttet i kuber (ca. 3x3x3cm), lägg i en gryta och slå på vatten så att det precis täcker. Koka upp och skumma av. Skär lök och morötter i bitar, lägg i grytan tillsammans med alla övriga ingredienser, förutom sirap och matolja. Låt koka tills köttet är mört ca. 1tim, ta upp köttbitarna.
  3. Sila och reducera buljongen till lagom styrka, (passa så att det inte blir för salt). Blanda sirap och olja med lite av buljongen och vänd runt köttbitarna i blandningen. Red av resterande buljong med lite maizenamjöl till lätt simmig konsistens.
  4. Lammfärs
  5. Blanda färsen med alla ingredienser och forma till avlånga järpar (ca. 25g/st).
  6. Trä upp högrev och färsen på spett
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept