Grillad kalvbräss med örter och havskräftor

Du behöver

  • 400 g kalvbräss
  • 1 st lök
  • 1 halv purjolök
  • 1 st morot
  • vatten
  • salt, timjan, lagerblad, peppar
  • Garnityr:
  • 8 st havskräftor (kokas 5 min i lättsaltat vatten)
  • 20 st sockerärtor
  • 20 st haricots verts
  • 20 st små späda morötter

Såsen:

  • 2 msk grönpeppar
  • 1 st gul lök finhackad
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl Chardonney vinäger (vittvinsvinäger)
  • salt
  • körvel, misokrasse, mangoldskott

Gör så här

  1. Kalvbrässen kokas upp i kallt vatten i 5 min. Kokas sedan i nytt vatten med grönsaker och kryddor i ca 30 minuter på svag värme.
  2. Sockerärtor, haricots verts och morötter kokas i 2 minuter för att sedan fräsa i smör innan servering.
  3. Grilla kalvbrässen i skivor och garnera. Här kan man gärna bygga på höjden.
  4. Kräftorna kan fräsas med grönsaker eller läggas i grillpannan kort och mycket med örter/sallad som garnityr på toppen.
  5. Såsen
  6. Fräs lök och peppar i oljan slå i vinäger, vatten låt allt reducera och krydda med salt, mixa gärna med en stavmixer. Såsen kan man kalla en varm dressing.
  7. Tips:
  8. Stavmixer är ett perfekt sätt att fluffa eller skumma till en sås direkt i kastrullen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept