Finskuren festfilé med rösti

35 min
4
Finskuren festfilé med rösti
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Köket

Kalvfilé som kan bytas ut mot fläskfilé, finstrimlad i krämig sås med serveras med gyllenstekt potatiskaka - rösti.

17 november 2010
Visa mer
35 min
4

Du behöver

  • 400 g kalv- eller fläskfilé
  • 1 st gul lök, hackad
  • smör att steka i
  • 10 st färska champinjoner, skivade eller kvartade
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl grädde
  • salt
  • peppar

Rösti:

  • 400 g halvkokt potatis
  • olja
  • margarin
  • salt
  • peppar
  • muskot

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka potatisarna med skalet på i en gryta med lättsaltat vatten. Låt dem inte bli helt färdigkokta.
  3. Skala potatisarna och riv dem grovt.
  4. Forma plättar av potatisen och stek dem hastigt i en panna med margarin och lite olja. Salta och peppra och krydda eventuellt med lite muskot. Vänd dem och låt sedan steka färdigt i ugnen.
  5. Finstrimla köttet. Skala och hacka löken och dela champinjonerna.
  6. Hetta upp en stekpanna och fräs köttet i smör tillsammans med lök och champinjoner.
  7. Pudra med mjöl och slå över vin och grädde. Låt koka i 10 minuter och smaksätt med salt och peppar.
  8. Servera kalvfilén tillsammans med röstin och eventuellt gelé.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept