Anders vilda skinka på julbordet

10

Du behöver

  • 1 st vildsvinsskinka (gärna svensk, välrimmad och med svål)
  • 2 st nejlikor
  • 1 st gul lök i bitar
  • 0,5 st purjolök i bitar
  • 1 st morot i bitar

Gör så här

  1. Lägg skinkan i kallt vatten enligt instruktioner på förpackningen. Lägg sedan över skinkan i en kastrull med vatten och koka upp det hela. Häll bort vattnet och skummet. Slå på nytt vatten, gärna kokande, precis så att det täcker skinkan. Krydda med de övriga ingredienserna. Allt kokas sakta med locket på glänt tills skinkan nått ca 69° i kärntemperatur. Ta ur skinkan och svåla av den. Blanda ingredienserna till griljeringen (utom ströbröd) och pensla på skinkan när den är varm. Det är viktigt att göra detta när skinkan fortfarande är varm för att undvika bakterietillväxt (vilket lätt händer när skinkan svalnar och värms igen). Strö över ströbrödet och griljera skinkan i 200° ugn ca 12-15 minuter tills fin färg har uppstått.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept