Kolbullar på nytt sätt

Kolbullar på nytt sätt
Foto: Jaktlust
Anders Levén ny
Anders Levén ny

Kolbullar på nytt sätt

Av: Anders Levén

Från: Jaktlust

15 ingredienser

Den klassiska skogshuggarmaten har blivit lyxmat och njut den som här på stekt över öppen eld. /Anders Levén

Ingredienser

portioner

coleslaw

  • 150 g tunt skivad vitkål
  • 1 morot, riven
  • 100 g romansallad, finskuren
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl matyoghurt
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • salt

Kolbullesmet

  • 1 ägg
  • 2 dl skrädmjöl (rostat havremjöl) eller annat grovmalt mjöl
  • 2 dl vatten (spä lite om den sväller ett tag)
  • salt

Stekt fläsk

  • 16 skivor fläskbitar, knaperstekta

lingon rårörda

  • 250 g lingon, frysta eller färska
  • 150 g strösocker
  • 2 msk whisky (eller cognac)

Gör så här

  1. Tillagning: Börja med att blanda coleslaw i en bunke, man kan krydda först och kålen blir lite mjuk av saltet. Eller så kan man slå över hett vatten lite kort. Blanad sedan allt och krydda.
  2. Mjöl och vatten och ägg blandas, kryddas med salt och får svälla.
  3. Stek fläsket knaprigt i på het murika.
  4. Lingon röres i bunke med sockret och ev cognac.
  5. Stek nu kolbullarna i fläskfettet knapriga, bygg sedan rullar med coleslaw och knaprigt fläsk och slutligen lingon.