Kolbullar på nytt sätt

Kolbullar på nytt sätt
Foto: Jaktlust
Från Jaktlust

Den klassiska skogshuggarmaten har blivit lyxmat och njut den som här på stekt över öppen eld. /Anders Levén

26 november 2009
Visa mer
4

Du behöver

Coleslaw

  • 150 g tunt skivad vitkål
  • 1 st morot (riven)
  • 100 g finskuren romansallad
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • salt

Kolbullesmet

  • 1 st ägg
  • 2 dl skrädmjöl (rostat havremjöl) eller annat grovmalt mjöl
  • 2 dl vatten (spä lite om den sväller ett tag)
  • salt

Stekt fläsk

  • 16 skivor knaperstekta fläskbitar

Rårörda lingon

  • 250 g lingon, frysta eller färska
  • 150 g strösocker
  • 2 msk whiskey eller cognac

Gör så här

  1. Tillagning: Börja med att blanda coleslaw i en bunke, man kan krydda först och kålen blir lite mjuk av saltet. Eller så kan man slå över hett vatten lite kort. Blanad sedan allt och krydda.
  2. Mjöl och vatten och ägg blandas, kryddas med salt och får svälla.
  3. Stek fläsket knaprigt i på het murika.
  4. Lingon röres i bunke med sockret och ev cognac.
  5. Stek nu kolbullarna i fläskfettet knapriga, bygg sedan rullar med coleslaw och knaprigt fläsk och slutligen lingon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept