Kålrotslåda

Anders Levén 3 december 2008
Kålrotslåda
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Köket

Ett klassiskt tillbehör på julbordet.

3 december 2008
Visa mer
1h 20 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1,5 kg kålrot
  • 1 msk salt
  • 2 msk sirap
  • 1 st ägg
  • 1 tsk riven muskotnöt
  • 1 dl grädde (helst vispad)
  • peppar
  • ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala kålroten och skär den i tärningar. Koka tills den är mjuk och mosa den grovt med stöt. Blanda i alla övriga ingredienser utom ströbröd.
  3. Häll moset i en smörad form och gör tegelpannemönster med gaffel eller sked. Häll till sist över ströbröd så att det täcker ytan.
  4. Grädda i 200 grader i cirka 1 timme.
Kommentera receptet

Fler goda recept