Vegobiffar

35 min
4
Från Köket

Ett utsökt tillskott till julbordet eller goda bara som de är. Vegobiffarna är också perfekta till matlådan och som pålägg på kvällssmörgåsen.

5 december 2007
Visa mer
35 min
4

Du behöver

  • 400 g Quornfärs, malen
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl skorpsmulor
  • 2 st ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 st gul lök
  • epice riche
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk socker
  • 2 msk smör eller margarin till stekning

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och stek den i smör. Låt den svalna i en bunke. Tillsätt alla övriga ingredienser och blanda till en jämn färs. Krydda med salt, peppar, socker och epice riche.
  2. Forma åtta stycken, lite tillplattade bullar i handen eller med en sked. Värm upp en stekpanna, lägg i lite smör och stek biffarna cirka 4 minuter på varje sida. Servera som tillbehör på julbordet, i buffén eller med potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept