Vegetarisk pirog

35 min
4
Från Köket

Piroger är goda till både middag och lunch dagen efter. De fungerar också utmärkt till utflykter och som en del i en buffé.

15 november 2007
Visa mer
35 min
4

Du behöver

  • 1 st ägg till degen
  • 100 g mjöl
  • 1 tsk olja
  • 6 st kronärtskocksbottnar
  • 2 st tomater
  • 1 st schalottenlök
  • 0,5 st zucchini
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk timjan
  • 0,5 dl valnötskärnor
  • 2 dl ost
  • 1 dl grädde
  • 1 st ägg
  • 1 st ägg till pensling
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Gör degen först: Blanda ägget, mjölet och oljan till en smidig deg. Lägg i kylen ett tag.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Krossa valnötskärnorna. Skala schalottenlöken och vitlöken och hacka. Skär kronärtskocksbottnarna, tomaterna och zucchinin i fina bitar. Fräs sedan alla grönsaker och nötterna i en stekpanna med olja. Låt svalna.
  3. Rör sedan ner ägget, osten och grädden i grönsakerna, låt puttra lite och krydda med salt, peppar och timjan.
  4. Ta ut degen ur kylen och placera på ett bakbord eller jämnt underlag. Kavla ut degen och gör 4-8 plattor med hjälp av mellanstora skålar.
  5. Fördela fyllningen på plattorna och vik ihop till piroger. Nyp ihop kanterna ordentligt. Vispa upp ett ägg lätt och pensla på pirogerna. Baka i ugn i cirka 15 min. Servera gärna med en god sallad och vinegrette.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept