Klar Fisksoppa m torsk o musslor

4

Du behöver

  • 200 g torskfilé benfri
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 st lök
  • 1 msk timjan
  • 30 cl vittvin
  • 1 liter fiskbuljong
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad dragon
  • 5 cl pernod
  • 1 st röd paprika i tunna strimlor
  • 1 msk matolja
  • 1 msk smör
  • salt,peppar

Gör så här

  1. Här börjar man med musslorna som skall kokas av först,fräs löken skivad i lite matolja slå i timjan och väl rengjorda musslor i med vin och koka under lock med regelbunden skakning det tar ca 10 minuter alla musslor skall öppnas,sila av och du har en underbar grund.
  2. Fräs sedan fint strimlad paprika i smör med lite saffran ,i med pernod och häll på väl silad buljong och då menar jag båda koka ihop i ca 5 minuter krydda med salt och peppar skumma ordentligt.Och det är nu man tar i den fint tärnade torsken, musslor utan skal och dom hackade örterna gör ett upp kok och njut av en delikat soppa som verkligen kan kalla sig smal.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept