Havskatt i tomatsås

40 min
4
Från Köket

Havskatten har fast kött och påminner lite om skaldjur i smaken. Här serveras den med en mumsig tomatsås.

12 november 2007
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 300 g havskattfilé
  • 1 tsk maizena
  • 1 tsk vatten
  • 3 msk risvin
  • salt
  • 1 st paprika (röd)
  • 1 bit purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta

Tomatsås:

  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 msk socker
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl majsolja
  • salt
  • 1 tsk ljus soja
  • maizena
  • ev vatten

Gör så här

  1. Börja med att marinera fisken: Blanda maizena, vatten och risvin.
  2. Skär fisken i tunna skivor och låt marinera i cirka 15 minuter. Skär paprika, purjolök och vitlök i tunna skivor / strimlor.
  3. Tomatsås: Blanda ingefära, socker, tomatpuré, risvinäger, soja, maizena och eventuellt vatten i en bunke. Smaka av med salt.
  4. Hetta upp oljan i en wokpanna och fräs först fisken ett par minuter. Lyft upp den och lägg den på en bit papper. Fräs sedan grönsakerna i samma olja en kort stund och slå ur överflödig olja.
  5. Tillsätt tomatsåsen och låt det hela koka ihop ordentligt.
  6. Vänd till sist i fisken försiktigt och låt den bli varm.
  7. Servera omedelbart med nykokt jasminris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept