Sensuella tapas

35 min
4
Från Köket

Baconstekta musslor, chiliräkor och grillade champinjoner - goda smårätter som kittlar smaklökarna! Servera som drinktilltugg, förrätt eller som del i en tapasbuffé.

10 februari 2012
Visa mer
35 min
4

Du behöver

Baconstekta musslor:

  • 20 st stora blåmusslor utan skal
  • 10 skivor bacon
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • små träspett

Chiliräkor:

  • 100 g skalade räkor
  • 1 st medelstark chili (serrano)
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl olivolja
  • färsk rosmarin
  • havssalt

Grillade chaminjoner:

  • 100 g färska champinjoner
  • 1 msk sweet chili
  • 2 msk risvinäger
  • 0,5 stjälk citrongräs
  • 0,5 dl hönsbuljong
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Börja med att linda in musslorna i halva baconskivor och trä upp dem på spett. Hetta upp en stekpanna med olivolja och hacka vitlöken. Stek spetten med vitlöken och salta och peppra.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Chiliräkor gör man bäst i en liten lerform eller metallform. Hacka chilifrukten och vitlöken. Lägg räkorna, chilin och vitlöken i olja. Hetta upp hastigt i ugnen.
  3. Krydda med salt om det behövs och strö över rosmarin. Servera på undertallrik med bröd till.
  4. Grillade champinjoner: Skär citrongräset fint. Blanda med allt utom svampen till en dressing och låt stå och dra ett tag. Grilla sedan champinjonerna, antingen i stekpanna eller på grillen, och låt dem marinera en stund i dressingen. Serveras ljumma eller kalla.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept