Salta drinktilltugg

Salta drinktilltugg
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Du behöver

  • köpta smördegsplattor
  • ägg till pensling
  • sesamfrön
  • svarta oliver
  • Laxfyllning:
  • rökt lax (hackad)
  • riven pepparrot
  • rödlök (hackad)
  • mald peppar
  • riven ost
  • kesella

Ostfyllning:

  • färsk parmesan
  • grönmögelost
  • kesella gräslök
  • riven ost
  • mald peppar

Gör så här

  1. Kavla ut smördegen till 2-3 mm tjocklek.
  2. Laxfyllning: Blanda ingredienserna och lägg ut massan som en korv på smördegen. Rulla ihop. Skär i 2 cm tjocka bitar. Pensla med ägg och strö sesamfrön ovanpå.
  3. Ostfyllning: Blanda ingredienserna och stryk ut massan på smördegen. Rulla ihop som till en bulldeg och skär tunna sivor. Lägg en liten svart oliv i mitten.
  4. Baka lax- och ostrundlarna i 200 grader tills de har fått bra färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept