Smördegsflarn med getostkräm

4

Du behöver

  • 1 pkt frysta smördegsplattor
  • 0,5 dl chilisås, ca (ex Heinz)
  • 2 st gula paprikor
  • 2 st röda paprikor
  • 4 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 100 g getost (chèvre)
  • 120 g färskost (ex philadelphia)
  • 1 knippe ruccolasallad eller mangoldskott
  • salt, peppar (gärna citronpeppar)
  • olivolja
  • 1 dl balsamicovinäger
  • 0,5 dl farinsocker

Gör så här

  1. Låt smördegsplattorna tina i rumstemperatur. Tryck ut rundlar med exempelvis ett glas. Ca 2 st rundlar per platta. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och nagga runt i mitten av rundeln. Klicka och bred ut ca 1 tsk chilisås per rundel. Grädda i 200 grader i 10 minuter.
  2. Rensa och strimla paprikorna. Skala och skär rödlöken i klyftor. Strö ut grönsakerna i en långpanna och häll över oljan. Krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
  3. Skär tomaterna i klyftor och kärna ur.
  4. Vispa skalad chèvre med färskost till en slät röra. Koka samman balsamvinäger med farinsocker tills den börjat att tjockna. Låt svalna.
  5. Lägg lite av salladen på smördegsflarnet. Lägg över paprikastrimlor (en av varje färg) och två tomatklyftor. Lägg en klick getostkräm ovanpå.
  6. Garnera med en tunn skiva rödlök, en basilikakvist och droppa över balsamicosirapen.
  7. TIPS:
  8. Citronpeppar. En riktig mormorskrydda som fallit i skymundan. En pepparsort som lämpar sig extra bra till vegetariska rät
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept