Estnisk lammgryta

4

Du behöver

  • 400 g lammkött
  • matolja
  • salt, peppar
  • mjöl
  • lamm- eller oxbuljong
  • 2 st vitlöksklyftor (krossade)
  • 0,25 tsk timjan
  • 1 st lagerblad
  • skalade potatisar
  • skalade morötter
  • skalade kålrötter
  • gula lökar
  • bondbönor eller vita bönor ev
  • persilja

Gör så här

  1. Ansa köttet, skär i 5 cm tjocka bitar. Bryn, pudra med mjöl och krydda med salt, peppar, timjan, vitlök och lagerblad. Tillsätt buljongen och låt puttra på svag värme tills köttet känns mjukt (ca 1 tim).
  2. Tillsätt potatis, morotsbitar, kålrotsbitar och lök. Koka tills allt är lagom mjukt. Lägg i de förkokta bönorna. Garnera med persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept