Dublin Coddle

Från Köket

En äkta irländska rätt med ale. Perfekr om du har en slatt över - nu kan den hamna i grytan.

16 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g pork sausage (engelsk fläskkorv) alternativt svensk fläskkorv
  • 250 g rimmat bogfläsk
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 6 st potatisar
  • 2 st medelstora gula lökar
  • 2 st morötter
  • 0,5 st purjolök
  • 1 dl persilja
  • salt och svartpeppar
  • 1 flaska ale, typ Caffrey
  • grovt, mörkt bröd

Gör så här

  1. Koka upp buljongen. Skär fläsket i mindre bitar, låt korv och fläsk puttra i buljongen ca 5 minuter. Ta upp och låt svalna. Skala potatis och morötter, skär i mindre bitar. Skiva purjolök och lök.
  2. Lägg ett lager potatis i botten på en gryta, skär korven i 4 bitar. Varva sedan kött, korv och grönsaker. Salta och peppra, slå i buljong och häll på ale tills det täcker. Låt puttra på svag värme i minst 30 minuter.
  3. Garnera med persilja och servera ur djup tallrik, gärna med grovt, mörkt bröd till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept