Gazpacho

Gazpacho
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

När det är varmt ute är man inte alltid sugen på varm mat. Då passar den kalla grönsakssoppan gazpacho bra.

25 juni 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl buljong
  • 2 dl olivolja
  • 3 dl tomatjuice
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 1 st gurka
  • 2 st paprikor
  • 1 st tomat
  • 1 tsk socker
  • sambal oelek
  • pressad citron
  • chili
  • salt

Tillbehör:

  • 1 st rödlök
  • 3 st olikfärgade paprikor
  • 1 knippe gräslök
  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • olivolja

Gör så här

  1. Hacka lök och skär paprika, tomat och gurka. Mixa alla ingredienser och krydda med lite chili. Låt dra i 4-5 timmar. Häll upp soppan och dekorera med tillbehören.
  2. Servera med brödkrutonger som steks i olivolja med vitlök. Tärna rödlök och paprikor och hacka gräslöken. Lägg upp crème fraiche som serveras separat till soppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept