Kronärtskockssoppa

35 min
4
Kronärtskockssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Köket

Bjud soppan skummig med knaperstekt Karl-Johansvamp och basilika.

6 december 2007
Visa mer
35 min
4

Du behöver

  • 3 st kokta kronärtkockor
  • 1 msk citronsaft
  • salt
  • peppar
  • 3 st tärnade potatisar
  • 1 st gul lök, hackad
  • 6 dl hönsbuljong
  • 4 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 100 g karljohansvamp
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 4 kvistar basilika, till servering

Gör så här

  1. Rensas kronärtskockorna från blad och blomstrån och skrapa bladen fria från kött. Skär botten i små bitar.
  2. Skala och finhacka lök och potatis. Fräs i smör och koka sen med buljongen tills potatisen är genomkokt.
  3. Slå i grädde och kronärtsskocka och koka krämigt. Mixa med en mixerstav och krydda med citron, salt och peppar.
  4. Dela svampen i små tärningar och stek dem knapriga i olivolja. Salta och peppra och lägg sen på papper att rinna av.
  5. Servera den skummiga soppan med svampen på toppen och en rejäl knippe basilika.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept