Crème Ninon

25 min
4
Crème Ninon
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

Den här exklusiva, gröna ärtsoppan med champange, är en av Tore Wretmans klassiker.

9 november 2010
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 3 dl gröna ärter (frysta)
  • 1 st hackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 1 msk hackad blekselleri
  • 0,5 l hönsbuljong
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk citronsaft
  • salt
  • peppar
  • sellerisalt, ev
  • 8 strån färsk gräslök
  • gräddfil, ev
  • champagne efter plånbok

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och fräs den i smöret på svag värme tills den är mjuk och syran har försvunnit.
  2. Dela sellerin i små bitar. Rör ner mjölet i lökfräset och tillsätt selleri, buljong, grädde och citronsaft. Sjud i cirka 10 minuter.
  3. Smaka av med salt, peppar och eventuellt sellerisalt. Rör ner ärterna och låt dem bara bli varma, så behåller de den gröna färgen. Mixa soppan slät och sila den.
  4. Servera soppan varm och slå i en skvätt champagne eller mousserande vin i tallriken. Toppa med ett par strån gräslök och eventuellt lite gräddfil.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept