Bubblande avocadosoppa med kaviar

4

Du behöver

  • 3 st avocadofrukter
  • 1 flaska mineralvatten
  • 3 dl oxbuljong
  • 3 msk citronsaft
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl svart kaviar
  • 1 bunt gräslök
  • salt, peppar, ev smaksalt (mey yen)

Gör så här

  1. Börja med att skala avocadofrukterna. De ska vara mogna men ändå fasta och gröna.
  2. Mixa avocado, buljong, citron, kryddor och till sist mineralvatten. Det hela ska vara lagom tjockt, och det tjocknar också om det står ett tag. Tänk dock på att den gröna färgen är känslig.
  3. Lägg ett ägg crème fraiche i tallriken och toppa med kaviar och några strån gräslök.
  4. Buljongen är det enda man behöver ändra för att det ska bli vegetariskt, men som alltid smakar det godast (tycker jag) med en kött- eller hönsbuljong. Buljongen får inte vara för fet, eftersom rätten äts kall och det då varken ser gott ut eller smakar gott med fet buljong.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept