Borsjtj à la russe (rödbetssoppa)

4

Du behöver

  • 6 st färska rödbetor
  • 2 msk senapskorn
  • 1 msk vinäger
  • 1 st gul lök, i strimlor
  • 1 st vitlökssklyfta, finhackad
  • 150 g högrev
  • 1 st lök, grovhackad
  • 1 st morot, i bitar
  • 1 st purjolök, i bitar
  • crème fraiche
  • timjan, vitpeppar, lagerblad, persilja
  • socker och salt

Gör så här

  1. Koka köttet tillsammans med morot, lök, purjolök, lagerblad, timjan och peppar. Koka tills köttet är mört. Koka sedan rödbetorna i vatten med socker och salt. Skala dem. Strimla köttet och rödbetorna.
  2. Fräs lök och vitlök i en kastrull. Tillsätt köttet och rödbetorna. Häll köttbuljongen och rödbetsspadet i kastrullen. Tillsätt senapskorn och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja.
  3. Servera i en skål och toppa med crème fraiche.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept