Potatissoppa med grillade pilgrimsmusslor

4

Du behöver

  • 200 g skalad potatis (mandel)
  • 1 st klyfta vitlök
  • 1 st gul lök
  • olja att fräsa i
  • 5 dl hönsbuljong
  • 3 dl grädde
  • 4 skivor parmaskinka
  • vattenkrasse
  • 8 st pilgrimsmusslor
  • timjan, salt, tabasco, kryddpeppar

Gör så här

  1. Potatissoppa: Potatis, lök och vitlök delas i mindre bitar, fräses i olja och kokas i buljong under lock 10-15 minuter. Tillsätt grädde och koka vidare. Mixa med mixerstav. Krydda med salt och tabasco och mixa igen före servering.
  2. Parmachips: Skinkan läggs på eller mellan två belagda (silikonbehandlade) papper och torkas i 110 graders ugn i 30-40 minuter.
  3. Grilla snabbt pilgrimsmusslorna. Trä ev upp dem på spett eller lägg dem på brämet på sopptallriken. Toppa med parmachips och vattenkrasse.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept