Misoshirosoppa och sashimi

4

Du behöver

  • 1 l vatten
  • 10 g dashipulver (torkat fiskpulver)
  • 10 g wakame (torkad havstång)
  • 0,5 st liten purjolök
  • 5 msk misopasta
  • 100 g tofu (sojabönost, fast)

Till sashimi

  • 200 g laxfilé
  • 200 g piggvarsfilé
  • 1 st citron
  • 1 st liten vit rättika
  • 1,5 dl soya
  • 1,5 dl risvinäger
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Soppan: Koka först vatten och wakame, dashipulver och finskuren purjolök. Låt koka i ca 3-4 minuter och tillsätt sedan misopasta. I varje enskild skål tärnas tofu och fint, fint skuren purjolök.
  2. Serveras kall eller varm.
  3. Nu över till varmrätten som är kall.
  4. Fint filéad piggvar och lax benryckes och skärs i skivor, lagom stora att fånga med pinnarna. Rättikan skalas och läggs i blöt för att sedan finskäras och fungera som en bädd under de vackra skivorna fisk som varvas med citron.
  5. Såsen blandas av suya och risvinäger och alla får en egen skål för att doppa fisken i. Man kan lägga lite rostade sesamfrön i varje skål för smak och utseende.
  6. Eventuellt kan man förbereda fisken med lite salt och vinäger. Täck då fiskfiléerna med salt en halvtimme. Torka av och skölj snabbt i risvinäger. Torka av och skär enligt ovan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept