Clamchowder musselsoppa med bacon

4

Du behöver

  • 1 kg hjärtmusslor eller 200 g pilgrimmusslor
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st stora potatisar
  • 1 st gul lök
  • 2 dl vitt vin
  • 0,8 l fiskbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl stekt strimlat bacon
  • salt, peppar och tabasco

Gör så här

  1. Musslorna kokas i vitt vin tills de öppnar sig, spara vinavkoket. Skölj musslorna noga, sila av dem och plocka sedan ur musslorna ur skalet.
  2. Skär ner och fräs lök, vitlök och potatis. Tillsätt buljong, vinavkok och grädde. Koka ihop i 20 min och mixa. Potatisen reder soppan. Krydda med salt, peppar och tabasco.
  3. Servera med musslor, bacon och nyhackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept