Clamchowder med bacon

4

Du behöver

  • 1 kg blåmusslor med skal (el 200 g pilgrimsmusslor utan skal)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 st mjöliga potatisar
  • 1 st tärnad stor gul lök
  • 8 dl fiskbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g stekt strimlat bacon
  • salt, peppar
  • tabasco
  • olja till stekning
  • persilja till dekoration

Gör så här

  1. Skölj blåmusslorna väl och släng alla som inte är slutna. Koka dem i vinet under lock tills de öppnat sig. Plocka ut musslorna och spara det goda spadet (sila det gärna; det kan innehålla sand från musslorna).
  2. Fräs vitlök, tärnad potatis och gul lök i lite olja. Tillsätt spadet från musslorna, buljong och grädde och sjud i ca 15 minuter. När potatisen har kokat sönder fungerar den som redning. Krydda med salt, peppar och tabasco. Lägg ner musslorna och strimlat bacon. Klipp över persilja och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept