Cajungryta med kräftor, majs och whisky

Du behöver

  • 3 st majskolvar
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 100 gr rimmat sidfläsk
  • 300 gr sötpotatis
  • 1 liter hönsbuljong
  • 1 tsk chilipeppar eller cajun seasoning
  • 1 msk rökt chilipasta eller chipotlechili
  • 1 msk farinsocker
  • 0,5 kg frysta kräftor, gärna små
  • 1 dl whisky
  • salt

Gör så här

  1. Fräs majs i bitar med lök, vitlök och rimmat fläsk. Lägg i potatisen hel om den är liten, dela den annars i bitar. Tillsätt buljong, chili och kryddor. Sjud under lock ca 10 min.
  2. Tillsätt sedan kräftor och whisky. Koka ytterligare 10 min. Salta måttligt eftersom kräftorna är salta.
  3. Servera med bröd och smör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept