Lenande bönsoppa

Från Nyhetsmorgon

En härlig bönsoppa med smörstekt svamp.

Jens Dolks vintips
Pierre Sparr Pinot Gris Réserve 2008, Frankrike, art.nr 2190, 129 kr 4 Solar
Ett vin med lätt sötfruktig druvighet och honungstoner som räddat många knepiga vin- och matsituationer. Ett fantastiskt allroundvin till ostar och perfekt till krämiga soppor av både skaldjur och svamp.

13 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 150 g elefantbönor, spanska, färdigkokta
  • 1 st liten lök
  • smör
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1-2 dl grädde
  • 1-2 msk tryffelolja
  • Ett fång kantareller/trumpetsvamp
  • smör

Gör så här

  1. Koka upp buljongen och slå i färdigkokta bönor.
  2. I med grädden och koka ihop.
  3. Bönorna reder av soppan och nu smaksätter man med tryffelolja, salt och peppar.
  4. Servera med smörstekt svamp.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept