Taboulé med mynta och kikärtor

4

Du behöver

  • 3 dl couscousgryn
  • 3 dl vatten
  • 1 dl olivolja
  • 1 st citron
  • 6 st salladslökar
  • 1 kvist mynta
  • 2 dl tomatjuice
  • 2 dl kokta kikärtor
  • 2 dl tärnad gurka
  • tärnade tomater
  • spiskummin, salt och peppar

Gör så här

  1. Slå ljummet vatten och couscous i en bunke, pressa i halva citronen och 2 msk olivolja. Rör om ordentligt och lägg plast över bunken. Låt stå i 10-15 minuter.
  2. Skär löken i små ringar och fräs couscousen i resten av oljan (gärna i teflonpanna). Krydda med spiskummin, salt och peppar. Låt svalna lite, blanda med övriga ingredienser och efterkrydda eventuellt med salt och peppar. Myntan ska vara finskuren. Om man önskar en blötare variant så öka juice- och oljemängden. Låt taboulén dra i någon halvtimme.
  3. Servera som egen rätt eller till någon kött- eller kycklingrätt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept