Friterade risbollar med krabba

15 november 2007
4

Du behöver

Risbollar:

  • 400 g kokt jasminris
  • 1 st ägg
  • 3 dl krabbkött, hackat
  • 1 st hackad salladslök
  • 1 tsk chili
  • färsk koriander, dill, salt, peppar
  • mjöl, ägg och ströbröd till panering
  • olja till fritering
  • Sötsur sås:
  • 1 msk sweet chili
  • 2 dl risvinäger
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl socker
  • 1 dl ananasjuice
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk maizena
  • lite färsk chili ev
  • sallad till servering

Gör så här

  1. Risbollar: Hacka grönsaker och kryddor. Blanda alla ingredienser i en bunke och forma till bollar. Panera bollarna först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Fritera bollarna i en kastrull med het olja. (Ca 160 grader)
  2. Sötsur sås: Blanda alla ingredienser och låt koka i 10 minuter. Red av såsen med maizena.
  3. Önskas mer styrka tillsätt lite färsk chili.
  4. Servera risbollarna med lite sallad och sötsur sås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept