Friterade risbollar med krabba

4

Du behöver

Risbollar:

  • 400 g kokt jasminris
  • 1 st ägg
  • 3 dl krabbkött, hackat
  • 1 st hackad salladslök
  • 1 tsk chili
  • färsk koriander, dill, salt, peppar
  • mjöl, ägg och ströbröd till panering
  • olja till fritering
  • Sötsur sås:
  • 1 msk sweet chili
  • 2 dl risvinäger
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl socker
  • 1 dl ananasjuice
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk maizena
  • lite färsk chili ev
  • sallad till servering

Gör så här

  1. Risbollar: Hacka grönsaker och kryddor. Blanda alla ingredienser i en bunke och forma till bollar. Panera bollarna först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Fritera bollarna i en kastrull med het olja. (Ca 160 grader)
  2. Sötsur sås: Blanda alla ingredienser och låt koka i 10 minuter. Red av såsen med maizena.
  3. Önskas mer styrka tillsätt lite färsk chili.
  4. Servera risbollarna med lite sallad och sötsur sås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept