Friterade risbollar
Friterade risbollar
Ingredienser
Risbollar:
- 300 g jasminris, kokt
- 2 dl vitkål, stekt (finskuren)
- 2 ägg
- 1 dl rostad lök
- 2 msk rostade sesamfrön
- 1 jalapeño
- 1 knippe koriander, finhackad
- spikummin, salt, peppar
- ströbröd, att rulla i
- olja, att fritera i
Sås:
- 1 dl hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
- 1 dl sweet chilisås
- 1 dl russin (kokta)
- 1 citrongrässtång
- 1 msk majsstärkelse
- salt, sambal oelek
- sallad, till servering
Gör så här
- Risbollar: Blanda ris och övriga ingredienser. Forma till bollar och rulla dem i ströbröd. Ställ kallt innan fritering.
- Sås: Koka buljong och sweet chili tillsammans med fint, fint skuret citrongräs och red av med lite maizena. Tillsätt russin och krydda.
- Bollarna friteras i olja i ca 5-6 minuter 180°c.
- Servera risbollarna med såsen på salladsbädd.