Friterade risbollar

Anders Levén ny

Friterade risbollar

17 ingredienser

Ingredienser

portioner

Risbollar:

  • 300 g jasminris, kokt
  • 2 dl vitkål, stekt (finskuren)
  • 2 ägg
  • 1 dl rostad lök
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 jalapeño
  • 1 knippe koriander, finhackad
  • spikummin, salt, peppar
  • ströbröd, att rulla i
  • olja, att fritera i

Sås:

  • 1 dl hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 dl russin (kokta)
  • 1 citrongrässtång
  • 1 msk majsstärkelse
  • salt, sambal oelek
  • sallad, till servering

Gör så här

  1. Risbollar: Blanda ris och övriga ingredienser. Forma till bollar och rulla dem i ströbröd. Ställ kallt innan fritering.
  2. Sås: Koka buljong och sweet chili tillsammans med fint, fint skuret citrongräs och red av med lite maizena. Tillsätt russin och krydda.
  3. Bollarna friteras i olja i ca 5-6 minuter 180°c.
  4. Servera risbollarna med såsen på salladsbädd.