Friterade risbollar

4

Du behöver

Risbollar:

  • 300 g kokt jasminris
  • 2 dl stekt vitkål (finskuren)
  • 2 st hela ägg
  • 1 dl rostad lök
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 st jalapenos
  • 1 knippe koriander (finhackad)
  • spikummin, salt, peppar
  • ströbröd att rulla i
  • vegetabilisk olja att fritera i

Sås:

  • 1 dl hönsbuljong/grönsaksbuljong
  • 1 dl sweet chili
  • 1 dl russin (kokta)
  • 1 st citrongrässtång
  • 1 msk maizena
  • salt, sambal oelek
  • sallad till servering

Gör så här

  1. Risbollar: Blanda ris och övriga ingredienser. Forma till bollar och rulla dem i ströbröd. Ställ kallt innan fritering.
  2. Sås: Koka buljong och sweet chili tillsammans med fint, fint skuret citrongräs och red av med lite maizena. Tillsätt russin och krydda.
  3. Bollarna friteras i olja i ca 5-6 minuter 180°c.
  4. Servera risbollarna med såsen på salladsbädd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept