Kycklingfilé i salladsskålar

4

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 burk vattenkastanjer, 227 g
  • 1 burk strimlade bambuskott, 227 g
  • 10 cm purjolök
  • 1 st krossade vitlöksklyftor
  • 1 krm chili peppar ev
  • 1 st isbergsalladshuvud
  • Marinad:
  • 1 msk ljus soja
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

  1. Dela salladen försiktigt för att få så hela blad som möjligt. Skölj isbergsalladen och skaka av vattnet. Lägg dem i en duk, förvara dem i kylskåp till serveringen.
  2. Hacka eller mixa kycklingfiléerna 3-4 sek. Marinera i ljus soja, salt och peppar. Skölj grönsakerna och finhacka eller kör dem kort i mixer. (Man skall fortfarande se att det är bitar).
  3. Hetta upp en wok/stekpanna, fräs vitlöken och tillsätt köttet. Fräs under ständig omrörning, när köttet är färdigt tillsätter man grönsakerna (och chili peppar) som får fräsa med en stund, smaka av.
  4. Var och en tar ett salladsblad och lägger i ett par matskedar av kycklingen. Gör en liten rulle som man äter med fingrarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept