Ugnsrostade rotfrukter

40 min
4
Ugnsrostade rotfrukter
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Köket

Passa på att rosta rotsaker i skördetid och servera dem till grillat kött eller kyckling i stället för potatis. Enkelt, fettsnålt och billigt.

16 januari 2009
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 3 st potatisar
  • 2 st morötter
  • 3 st palsternackor
  • 1 st kålrot
  • 1 st litet vitkålshuvud
  • 4 msk flytande honung
  • 3 msk mörk soja
  • 0,5 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 garder.
  2. Skrubba rotsakerna ordentligt. Skala och skiva dem i 1 centimeter tjocka skivor, som halvmånar. Skär vitkålen i centimetertjocka strimlor och varva sen grönsakerna i en ugnssäker form.
  3. Bland honung och soya. Om du inte har flytande honung kan du värma fast honung försiktigt i kastrull. Ringla soyablandningen över gratängen och häll på vatten.
  4. Sätt in formen i ugnen och baka i cirka 20-25 minuter. Rör om grönsakerna då och då så att de blandar sig med vätskan.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept