Pappas Jansson

1h 10 min
1h 10 min

Du behöver

  • 3 st medelstora potatisar
  • 1 ask ansjovis
  • 1 st rödlök
  • 2,5 dl grädde
  • 2 msk fransk senap
  • vitpeppar
  • svartpeppar
  • salt
  • ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finstrimla löken och potatisen. Bryn löken och potatisen för sig i lite smör.
  2. Häll upp grädden i ett kärl, strö över kryddorna och klicka i senapen.
  3. Smöra en form i botten, lägg ner lite potatis och lägg ut ansjovis. Lägg även på lök, och varva så till sista och översta lagret, som ska vara potatis.
  4. Häll över grädden och ströbrödet så att det täcker potatisen. Spara eventuellt lite grädde och tillsätt mer under tillagningen i ugnen.
  5. När ytan är krispig är frestelsen klar, det tar 45-60 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept