Stekta kronärtskocksnoisetter

4

Du behöver

  • 200 g kokt potatis (fast)
  • 6 st kronärtskocksbottnar (på burk)
  • 4 st äggulor
  • 2 msk potatismjöl
  • basilika, salt, tabasco
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl svarta oliver utan kärna
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl naturell färskost
  • salt och peppar
  • smör och olivolja till stekning

Gör så här

  1. Den kokta potatisen pressas i en bunke och blandas med äggulor och riven kronärtskocka. Lägg sedan i basilika, kryddor och försiktigt med potatismjöl. Forma till noisetter som vänds i ströbröd och steks, helst i smör och olivolja blandat.
  2. Under tiden rostas oliverna i ugn och skärs fint när de kallnat. Blanda färskost och crème fraiche med salt och peppar och eventuellt lite mer basilika. Vänd sedan ner oliverna och servera till noisetterna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept